Αερομεταφορές χύδην στερεών

Τα πνευματικά συστήματα αερομεταφοράς μεταφέρουν χύδην υλικά και κονιάματα από μια πηγή σε έναν προορισμό εντός της ροής ενός αερίου, συνήθως αέρα. Η δύναμη μεταφοράς προκαλείται από τη διαφορά πίεσης μέσα στους κλειστούς αγωγούς της διαδρομής του συστήματος πνευματικής μεταφοράς. Η διαφορά πίεσης και η προκύπτουσα ροή αερίου παράγεται από εξοπλισμό όπως φυσητήρες θετικής εκτόπισης ή αντλίες κενού.


Περιστροφικές βαλβίδες διαμπερούς εκκένωσης (blow-through rotary valves)

Η ιδανική λύση για τη μεταφορά κονιοποιημένων ή κοκκωδών υλικών σε ένα σύστημα μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα.

RVS

Οι περιστρεφόμενες βαλβίδες εξαγωγής RVS αποτελούνται από σωληνοειδή χυτοσίδηρο ή περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα, οριζόντια τοποθετημένο ρότορα με ορισμένο αριθμό λοξών διαμερισμάτων διατομής σχήματος V, μονάδα οδήγησης και κάλυμμα περιβλήματος σε κάθε άκρο.

Δύο διαμερίσματα σε μια στιγμή του συνεχώς περιστρεφόμενου ρότορα γεμίζουν με υλικό που εισέρχεται μέσω της εισόδου στο πάνω μέρος της περιστροφικής βαλβίδας. Μετά από λιγότερο από μισή στροφή υλικό πέφτει από την έξοδο πυθμένα σε ένα ρεύμα αέρα που διέρχεται μέσω ενός πεπιεσμένου αγωγού μεταφοράς που συνδέεται με το κάτω μέρος της περιστροφικής βαλβίδας.

Περισσότερα »


Βαλβίδες εκτροπής (diverter valves)

Βαλβίδες εκτροπής με εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης.

VAD

Οι βαλβίδες εκτροπής VAD αποτελούνται από ένα περίβλημα από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο και ένα περιστρεφόμενο πτερύγιο που κλείνει έναν αγωγό ή το άλλο. Η εσωτερική σφράγιση του σώματος επιτυγχάνεται μέσω παρεμβυσμάτων χαμηλής τριβής.

Ειδική επεξεργασία επιφανειών είναι διαθέσιμη για να καταστήσει τις βαλβίδες κατάλληλες για λειτουργία με διαφορετικά υλικά.

Οι βαλβίδες εκτροπής τύπου VAD είναι κατάλληλες για χρήση σε πεπιεσμένες γραμμές μεταφοράς για το χειρισμό οποιουδήποτε τύπου υλικού σε μορφή σε σκόνη ή κοκκώδη μορφή.

Μέσω της ενεργοποίησης του ενεργοποιητή η κατεύθυνση της ροής υλικού αλλάζει. Οι βαλβίδες μετατόπισης τύπου VAD εγγυώνται την ελάχιστη απώλεια πίεσης και λειτουργία χωρίς προστασία από τη ρύπανση.

Περισσότερα »


Βαλβίδες σύνθλιψης (pinch valves)

Υποκλοπή της ροής υλικού σε συστήματα μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα και κλειδώματος σωλήνων πλήρωσης σιλό.

VM

Το σώμα της Βαλβίδας VM / VMM είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, ενώ τα μανίκια είναι κατασκευασμένα από υλικό ενισχυμένο με ύφασμα. Οι δακτύλιοι στήριξης των μανικιών είναι κατασκευασμένοι είτε από κράμα αλουμινίου, από σκληρυμένο άνθρακα, είτε από ανοξείδωτο χάλυβα 304/316.

Οι βαλβίδες τύπου VM και VMM χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της ροής υλικού σε συστήματα μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα ή σε άλλους αγωγούς. Επιπλέον, μπορούν να εγκατασταθούν ως διάταξη ασφάλισης για σωλήνες πλήρωσης σιλό.

Σχετικά με το VM μόνο, εισάγοντας πεπιεσμένο αέρα διαμέσου της οπής με σπείρωμα στο εσωτερικό της βαλβίδας, το εσωτερικό εύκαμπτο χιτώνιο ανασχηματίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σφραγίζει ερμητικά τη δίοδο. Με βαλβίδες VM Pinch μεταφέρονται πνευματικά σκόνες, κόκκοι, ίνες, πυκνά μίγματα και υγρά μπορούν να χειριστούν εξίσου.

Σχετικά με το VMM μόνο, εισάγοντας συμπιεσμένο αέρα στους δύο κυλίνδρους αέρα απλής ενέργειας, το εσωτερικό εύκαμπτο χιτώνιο διατηρείται ανοικτό. Σε περίπτωση μη παρουσίας αέρα, οι κύλινδροι θα αναμορφώσουν το χιτώνιο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το πέρασμα να είναι ερμητικά σφραγισμένο. Οι βαλβίδες πρεσαρίσματος VMM μπορούν επίσης να χειρίζονται πνευματικά μεταφερόμενες σκόνες, κόκκους, ίνες, πυκνά μίγματα ή υγρά.

Περισσότερα »


Αντιτριβικές γωνίες συστημάτων αερομεταφοράς (pipe elbows)

Μεγάλης καμπυλότητας (EXTRACURVE)

Πολύ ελαστικοί αγωγοί σωλήνων ευρείας ακτίνας που εισάγονται ως σύνδεσμος σε πνευματικούς αγωγούς μεταφοράς.

EXTRACURVE

Κατασκευάζονται από χυτό μεμβράνη SINT από ένα τεμάχιο με ελικοειδή πυρήνα ελατηρίου. Η μεγάλη τους ευελιξία και η εξαιρετική αντοχή στη φθορά έχουν ως αποτέλεσμα διπλή ανθεκτικότητα, καθώς ο αγκώνα μπορεί απλά να τοποθετηθεί στην αντίθετη θέση μόλις εμφανίσει οποιαδήποτε ένδειξη φθοράς.

Περισσότερα »

Μικρής καμπυλότητας (EXTRABEND)

Πολυμερές χυτοσίδηρο, βραχύτεροι ακτίνες Χαλκοσωλήνες που εισάγονται ως σύνδεσμος σε πνευματικούς αγωγούς μεταφοράς.

EXTRABEND

Η ειδική γεωμετρία των EXTRABEND σωλήνων σωλήνων επιτρέπει την εκτροπή της ροής υλικού σε ελάχιστη φθορά λόγω μιας νεκράς ζώνης στο σημείο της εκτροπής.

Οι πατενταρισμένοι ελαστικοί σωλήνες EXTRABEND προσφέρουν μια ουσιαστικά καινοτόμο γεωμετρία κατάλληλη για τη μείωση της φθοράς κατά τη λειτουργία σε όλους τους τύπους συστημάτων μεταφοράς αέρα αραιωμένης φάσης.

Η κοιλότητα του σώματος δίπλα στο σημείο εκτροπής δημιουργεί μια εσωτερική αναταραχή του υλικού που προστατεύει τον αγκώνα του σωλήνα από τη φθορά που προκαλείται από το υλικό που διέρχεται μέσω του αγωγού.

Περισσότερα »


Σύνδεσμοι σωληνώσεων αερομεταφοράς (pipe couplings)

Οι σύνδεσμοι GT έχουν σχεδιαστεί για να συνδέουν δύο απλά άκρα σωλήνων στον ίδιο οριζόντιο άξονα με ασφαλή, γρήγορο και άκαμπτο τρόπο.

GT

Οι σωληνωτοί σύνδεσμοι GT αποτελούνται από δύο ημίσκληρα από χυτοσίδηρο με σιαγόνες βαρέως τύπου που τίθενται στα μισά του περιβλήματος για να ασφαλίζουν μαζί τους τους σωλήνες με ασφαλή, γρήγορο και άκαμπτο τρόπο. Οι σιαγόνες εξασφαλίζουν συμπαγή λαβή και εμποδίζουν την απομάκρυνση των σωλήνων.

Τα δύο ημι-περιβλήματα ενώνονται μεταξύ τους με ισχυρούς κοχλίες και παξιμάδια τοποθετημένα στα δύο άκρα. Η στεγανοποίηση εξασφαλίζεται με παρεμβύσματα από EPDM ή SILICONE ποιότητας τροφίμων.

Περισσότερα »


Φλαντζωτοί κυλινδρικοί συλλέκτες κονιαμάτων (flanged round dust collectors)

Το αποτέλεσμα της δεκαετίας εμπειρίας της WAM στην τεχνολογία αποκονίωσης διεργασιών

WAMFLO

Η σειρά συλλεκτών σκόνης WAMFLO είναι το αποτέλεσμα της δεκαετίας εμπειρίας της WAM στην τεχνολογία διήθησης σκόνης. Από τότε που τέθηκε σε παραγωγή λίγο μετά τη στροφή της χιλιετίας, δεκάδες χιλιάδες μονάδες έχουν εγκαταλείψει τις μονάδες παραγωγής του Ομίλου σε όλο τον κόσμο. Σε διάφορες διαμορφώσεις, το WAMFLO έχει αποδειχθεί κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες.

Οι συλλέκτες σκόνης WAMFLO είναι εξοπλισμένοι με ένα σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα κυλινδρικού σχήματος και δακτυλιοειδή δακτύλιο με φλάντζες που περιλαμβάνει κατακόρυφα τοποθετημένα στοιχεία φίλτρου διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένου του POLYPLEAT υψηλής απόδοσης. Ένα σύστημα καθαρισμού στοιχείων φίλτρου εκτόξευσης αέρα είναι ενσωματωμένο στο αρθρωτό άνω κάλυμμα. Οι συλλέκτες σκόνης WAMFLO διατίθενται με ή χωρίς ανεμιστήρα αναρρόφησης. Ως επιλογή για εφαρμογές με ανεμιστήρα αναρρόφησης κορυφής ή σε περίπτωση περιορισμένου χώρου κεφαλής, το WAMFLO μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μεγάλη μπροστινή πόρτα που διευκολύνει την πρόσβαση στα στοιχεία φίλτρου σε περίπτωση επιθεώρησης ή συντήρησης. Στην έκδοση τροφίμων WAMFLO έρχεται σε σχεδιασμό μηδενικής σκόνης. Το WAMFLO παρέχεται με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πάνελ που μπορεί να διαχειριστεί κύκλους καθαρισμού σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις της διαδικασίας εργασίας. Είναι κατάλληλο για λειτουργία σε εκρηκτικά περιβάλλοντα.

Περισσότερα »

Όλα τα σχετικά προϊόντα