Food-grade επεξεργασία χύδην στερεών για τρόφιμα

Συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1935/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2004 σχετικά με τα υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και με την κατάργηση των οδηγιών 80/590/ΕΟΚ και 89/109/ΕΟΚ.


Food-grade φλαντζωτά κυλινδρικά φίλτρα αποκονίωσης

EC 1935/2004 σύμφωνα με την τεχνολογία φιλτραρίσματος σκόνης για την επεξεργασία τροφίμων

WAMFLO Food

Η σειρά WAMFLO Food Dust Collector είναι αποτέλεσμα της δεκαετίας εμπειρίας της WAM στην τεχνολογία φιλτραρίσματος σκόνης στην επεξεργασία τροφίμων ειδικότερα.

Το WAMFLO Food FN200 και FN200X είναι προϊόντα αιχμής ειδικά σχεδιασμένα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Το WAMFLO Food, σύμφωνα με την οδηγία EC 1935/2004, είναι κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές στην επεξεργασία τροφίμων (σιτάρι, φασόλια, ζάχαρη, ρύζι, καφές, κακάο, τρόφιμα διατροφής, πιπεριά τσίλι, και τα λοιπά.).

Οι συλλέκτες σκόνης WAMFLO Food FN200 είναι εξοπλισμένοι με κυλινδρικό περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι και συγκολλημένο δακτύλιο δακτυλίου με συγκολλημένο δακτύλιο, το οποίο περιλαμβάνει κάθετα τοποθετημένα στοιχεία σάκου φίλτρου διαφόρων τύπων υφασμάτων τα οποία είναι όλα διατροφικά και πιστοποιημένα.

Ένα σύστημα καθαρισμού στοιχείων φίλτρου εκτόξευσης αέρα είναι ενσωματωμένο στο αρθρωτό άνω κάλυμμα. Οι συλλέκτες σκόνης WAMFLO Food FN200 διατίθενται με ή χωρίς ανεμιστήρα αναρρόφησης. Προαιρετικά για εφαρμογές με ανεμιστήρα αναρρόφησης στην κορυφή ή σε περίπτωση περιορισμένου χώρου κεφαλής, το WAMFLO Food FN200 μπορεί να εξοπλιστεί με μια νεοεισερχόμενη πόρτα επιθεώρησης τοποθετημένη στο περίβλημα με ένα καινοτόμο σύστημα κλειδώματος συστροφής, το οποίο διευκολύνει την ασφαλή πρόσβαση στα στοιχεία φίλτρου για επιθεώρησης ή συντήρησης. Το WAMFLO Food FN200 παρέχεται με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πάνελ με δυνατότητα να διαχειρίζεται τους κύκλους καθαρισμού σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις της διαδικασίας εργασίας. Το μοντέλο FN200X είναι κατάλληλο για λειτουργία σε εκρηκτικά περιβάλλοντα.

More »


Food-grade ανοιξείδωτοι κοχλίες μεταφοράς

Η ανιχνευσιμότητα όλων των κατασκευασμένων εξαρτημάτων και υλικών εξασφαλίζεται με πιστοποίηση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) Αρ. 1935/2004.

TXF

Η σειρά TXF από ανοξείδωτο χάλυβα με σωληνωτά σύρματα είναι η πλέον σύγχρονη λύση για τη βιομηχανία τροφίμων. Είναι κατάλληλα για εφαρμογές στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά οποιαδήποτε μόλυνση του χειρισμένου υλικού και όπου απαιτείται απόλυτη καθαριότητα και άριστη αντοχή στη διάβρωση.

Οι μεταφορείς και τροφοδότες σωληνωτών βιδών TXF έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, αυτή η κοχλιωτή γραμμή μεταφοράς προσφέρει υψηλή ποιότητα επιφανειακού φινιρίσματος. Η κατασκευή των κατασκευασμένων εξαρτημάτων πραγματοποιείται σε μηχανές που εγγυώνται μια τέλεια λεία επιφάνεια και γι 'αυτό το λόγο το υπόλειμμα υλικών μειώνεται στο ελάχιστο.

Οι μεταφορείς και τροφοδότες σωληνωτών βιδών TXF αποτελούνται από σωληνοειδή κοιλότητα εξοπλισμένη με στόμιο εισόδου και εξόδου, ακραία πλάκα σε κάθε άκρο σωλήνα, ελικοειδές βιδωτό πείρο συνεχώς συγκολλημένο σε κεντρικό σωλήνα με δακτύλιο ζεύξης άξονα μετάδοσης κίνησης, στεγανοποιητικό στεγανοποιητικού άξονα με αέρα ή αέριο, καθώς και με πλάκα κάλυψης σωλήνα, το οποίο είναι πλήρες με τον εντοπιστή σύζευξης ταχείας σύσφιξης για την υποστήριξη του κοχλία στο άκρο απέναντι από τη μονάδα κίνησης. Επιπλέον, οι βίδες TXF είναι εφοδιασμένες με κινητήρα μετάδοσης κίνησης κατάλληλο για την εφαρμογή.

Οι μεταφορείς και τροφοδοτικά με βίδα TXF διατίθενται προαιρετικά με πιστοποίηση ATEX, Ζώνη 22 ή Ζώνη 21.

More »


Food-grade βαλβίδες τύπου πεταλούδας ("butterfly")

Συμμόρφωση με το πρότυπο EC 1935/2004 κάτω από τις χοάνες, κάδους, σιλό, μεταφορείς βιδών ή άλλων τύπων ή αγωγοί μεταφοράς αέρα.

VFP/VFPX

Οι βαλβίδες πεταλούδας VFP αποτελούνται από δύο ημι-σώματα υψηλής πίεσης που κατασκευάζονται από κράμα αλουμινίου, έναν περιστρεφόμενο δίσκο σε πολυμερές τεχνολογίας SINT, από χυτοσίδηρο από ανοξείδωτο χάλυβα και από μια ελατηριωτή σφραγίδα προεντεταμένης πίεσης.

Οι βαλβίδες πεταλούδας VFP χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους εγκαταστάσεων επεξεργασίας χύδην στερεών, όπου απαιτείται υποκλοπή ξηρών σκονών ή κοκκίων με τροφοδοσία με βαρύτητα ή με πνευματική μεταφορά. Οι βαλβίδες πεταλούδας VFP μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τις χοάνες, τους κάδους, τους σιλό, τους μεταφορείς με βίδες ή άλλους τύπους ή για την υποκλοπή υλικού σε αγωγούς μεταφοράς αέρα. Λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους και των χρησιμοποιούμενων τεχνικών υλικών, αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερα οικονομική και ακόμα πιο αποτελεσματική λύση σε όλες τις επεξεργασίες προϊόντων όπου η μόλυνση και η ρύπανση των υλικών αντιπροσωπεύουν ένα κρίσιμο σημείο.

Για εφαρμογές τροφίμων, διατίθεται μια έκδοση με δίσκο από ανοξείδωτο χάλυβα και ενσωματωμένη σφραγίδα εγκεκριμένη από την FDA.

More »


Food-grade βαλβίδες τύπου θυρίδας, χαμηλού προφίλ

Αξιόπιστο, ευπροσάρμοστο και ανθεκτικό σε χρήση με κονιοποιημένα ή κοκκώδη υλικά.

VIB

Η ευρεία χρήση του ειδικού πολυμερούς μηχανών SINT της WAM και η πρωτοποριακή γεωμετρία σχεδιασμού καθιστούν αυτές τις βαλβίδες αλουμινίου χαμηλού προφίλ ιδανική λύση για την παρακολούθηση της ροής σκονών, νιφάδων ή κοκκωδών υλικών σε εφαρμογές βαρύτητας ή μεταφοράς. Η έκδοση για τρόφιμα σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1935/2004 ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλάδου της βιομηχανίας.

Οι βαλβίδες ολίσθησης VIB χαμηλού προφίλ αποτελούνται από δύο ημι-σώματα υψηλής πίεσης που κατασκευάζονται από κράμα αλουμινίου, μια ολισθαίνουσα λεπίδα από άνθρακα ή ανοξείδωτο χάλυβα, ένα πλαίσιο από άνθρακα ή ανοξείδωτο χάλυβα και μια προεντεταμένη ελαστομερή σφράγιση κατασκευασμένη από το μοναδικό SINT της WAM σύνθετα σύνθετα πολυμερή.

Η χρήση σύνθετων τεχνικών πολυμερών SINT αυξάνει σημαντικά την αντίσταση στην τριβή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές βαλβίδες. Οι βαλβίδες είναι εξοπλισμένες με ζωντανές σφραγίδες που εξασφαλίζουν αυξημένη ανθεκτικότητα και αντοχή στη φθορά, παρέχοντας εξαιρετική σφράγιση σε ολόκληρη την επιφάνεια της βαλβίδας. Δεν απαιτούνται πρόσθετες φλάντζες.

Οι βαλβίδες διαστολής VIB διατίθενται σε διάφορες διαμορφώσεις: η έκδοση VIBQ διαθέτει τετράγωνη είσοδο. ο τύπος VIBC έχει μια κυκλική ανοικτή διατομή.

Για τη βιομηχανία τροφίμων υπάρχει μια έκδοση με λεπίδα και πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και σφραγίδα τροφίμων.

More »


Food-grade ενεργοποιητές κάδου

Υγειονομικός σχεδιασμός και φινίρισμα, συμμόρφωση με την οδηγία EC 1935/2004.

BAF

Το BAF από την EXTRAC είναι ο απόλυτος ενεργοποιητής Bin ειδικά σχεδιασμένος για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων. Με το υγιεινό σχεδιασμό και το φινίρισμα, συμμορφώνεται με την οδηγία EC 1935/2004 και είναι κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές στην επεξεργασία τροφίμων.

Ο ενεργοποιητής δοχείων BAF για εφαρμογές τροφίμων είναι μια συσκευή κωνικού κωνικού σχήματος που, λόγω κραδασμών, διευκολύνει τη ροή υλικού από χοάνες ή σιλό κατά τη διάρκεια της εκφόρτισης.

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, η σειρά BAF Bin Activator προσφέρει υψηλή ποιότητα φινιρίσματος επιφανειών. Τα ζευγαρωμένα μέρη συγκολλούνται συνεχώς και στις δύο πλευρές, σκουριάζουν και εξομαλύνουν τις άκρες, τις κόγχες, τις ρωγμές και τις ρωγμές, επιτυγχάνοντας έτσι μια τέλεια λεία επιφάνεια. Ως αποτέλεσμα, το υπόλειμμα υλικού μειώνεται στο ελάχιστο.

Οι ενεργοποιητές δοχείων BAF αποτελούνται από έναν άνευ ραφής 304L ή 316L κώνου από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευασμένο σε ένα μεταλλικό τόρνο, ένα χωρίς ραφή φλάντζα με ενσωματωμένες άνω και κάτω φλάντζες που κατασκευάζονται από πολυμερές μηχανικής SINTAL, αναρτήσεις που συνδέουν τον ενεργοποιητή με τον κωνικό σιλό, ένα ή δύο ηλεκτρικά motovibrators από την OLI.

Ο ενεργοποιητής Bin Bin για εφαρμογές τροφίμων είναι η ιδανική επιλογή όσον αφορά την ποιότητα, τη διασφάλιση και την αξιοπιστία για εφαρμογές που απαιτούν ασφάλεια και σταθερή απόρριψη υλικού.

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί σε εφαρμογές όπου απαιτούνται ελάχιστα υπολείμματα υλικών και η μόλυνση πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά.

Η ανιχνευσιμότητα όλων των τμημάτων του Ενεργοποιητή Bin σε επαφή με το υλικό εξασφαλίζεται με πιστοποίηση σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1935/2004.

More »


Food-grade βαλβίδες εκτόνωσης πίεσης σιλό

Παρόλο που η βαλβίδα ανακούφισης πίεσης δεν πρέπει ποτέ να λειτουργήσει, πρέπει να είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη εάν χρειάζεται.

VCP

Οι βαλβίδες ανακούφισης πίεσης VCP αποτελούνται από ένα κυλινδρικό περίβλημα με μια κάτω φλάντζα που συνδέεται με ένα πείρο συγκολλημένο στην οροφή του σιλό, ένα εσωτερικό δίσκο εσωτερικού χάλυβα για λειτουργία αρνητικής πίεσης στη θέση του από μια κεντρική ράβδο ελατηρίου, ένα εξωτερικό χαλύβδινο δακτύλιο για περίσσεια η πίεση διατηρείται στη θέση της από τρεις ράβδους ελατηρίου, φλάντζες και κάλυμμα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες.

Τα ελικοειδή ελατήρια διατηρούν τα καπάκια της βαλβίδας κλειστά όταν η τιμή πίεσης παραμένει εντός των προκαθορισμένων ορίων. Οι τρεις εξωτερικές ράβδοι ελατηρίου διατηρούν το εξωτερικό δακτυλιοειδές καπάκι σταθερά κλειστό όσο η δύναμη που παράγεται από την πίεση μέσα στο σιλό δεν ξεπερνά τη δύναμη του ελατηρίου. Μόλις η πίεση υπερβεί την προκαθορισμένη τιμή, το καπάκι ωθείται προς τα πάνω και η πίεση μπορεί να διαφύγει. Το μικρότερο καπάκι καλύπτει το κεντρικό κυκλικό άνοιγμα του εξωτερικού καπακιού από κάτω. Κρατάται στη μέση με μία μόνο ράβδο ελατηρίου και πιέζεται στο εξωτερικό καπάκι με την κανονική πίεση αέρα μέσα στο σιλό.

Σε περίπτωση πίεσης αναρρόφησης το ελατήριο συμπιέζεται και επιτρέπει την πτώση του καπακιού. Ο αέρας που εισέρχεται στο σιλό από το εξωτερικό εξασφαλίζει ταχεία ισορροπία πίεσης και σπρώχνει το κεντρικό καπάκι πίσω σε "κλειστή" θέση.

Για εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων υπάρχει διαθέσιμη έκδοση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) Αρ. 1935/2004.

More »