Τροφοδοσία και δοσομέτρηση χύδην στερεών

Κοχλίες για τροφοδοσία με μεγάλη αποδοτικότητα

Οι τροφοδοτικές βίδες τύπου SU ταιριάζουν με το σχήμα της εξόδου σιλό. Το κοίλο τμήμα συνδέεται με ένα σωληνοειδές τμήμα για την αποτελεσματική τροφοδοσία υλικού προς περαιτέρω επεξεργασία.

SU

Ορισμένες σκόνες ή κοκκώδη υλικά ρέουν τόσο άσχημα ώστε δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε σιλό με έναν κυκλικό κώνο εξόδου που απαιτεί αποθήκευση σε σιλό με έναν πιο απότομο κώνο και ένα επιμήκη άνοιγμα εξόδου.

Σύμφωνα με την εγκάρσια διατομή της εξόδου σιλό, οι τροφοδοτικοί πείροι μονής άκρης τύπου SU είναι διαθέσιμοι με τυποποιημένο σχήματος U ή με εκτοξευμένη θήκη διατομής V. Σε μια ελαφριά έκδοση, οι τροφοδότες SU χρησιμοποιούνται για αλεύρι και υλικά με παρόμοια πυκνότητα και ιδιότητες. Για τις ζωοτροφές και τα παρόμοια προϊόντα υπάρχει διαθέσιμη έκδοση βαρέως τύπου.

Οι τροφοδότες βιδών SU διατίθενται με πιστοποίηση ATEX, Ζώνη 22.

Περισσότερα »


Ενεργές έξοδοι δεξαμενών για επιτάχυνση της εκφόρτωσης

Η ιδανική λύση για την εκκένωση ιδιαίτερα δύσκολων υλικών από πολυγωνικές δεξαμενές ή σιλό.

MU

Μεταξύ άλλων, η ενεργή έξοδος δεξαμενών MU χρησιμοποιείται για την εξόρυξη βιολογικής ή βιομηχανικής ιλύος, απορριμμάτων χαρτιού, θραυσμάτων ξύλου, πριονιδίων, καθώς και αλεύρων ή πίτουρου στην βιομηχανία άλεσης αλευριού.

Οι MU είναι εξοπλισμένες με μια αρθρωτή θήκη η οποία περικλείει έως και 6 βίδες με σπειροειδείς ελικοειδείς πτερύγια ή πτερύγια, με εξωτερικά φτερωτά, πλήρως προστατευμένα συγκροτήματα ακραίων εδράνων, με χειροκίνητα ρυθμιζόμενο στυπιοθλίπτη και στεγανοποιητικό άξονα, ορθογώνιο κάλυμμα εξόδου ολόκληρο το πλάτος του πυθμένα του δοχείου, βιδωτές ακραίες πλάκες, αρθρωτές συνδέσεις άξονα για μεσαίου βαρέως τύπου, και φλαντζωτές συνδέσεις άξονα για την έκδοση βαρέως τύπου.

Επιπλέον, η MU είναι εξοπλισμένη με ένα μοτέρ ταχυτήτων ανά κοχλία ή, ανάλογα με την εφαρμογή, με μονάδα οδήγησης που οδηγεί περισσότερους κοχλίες.

Περισσότερα »


Μικροτροφοδότες για ογκομετρική τροφοδοσία χύδην στερεών

Ιδιαίτερα κατάλληλοι για την τροφοδοσία σκονών και κοκκωδών υλικών με δύσκολη ροή, που τείνουν να φράξουν.

MBF

Ο τροφοδότης μικρο-παρτίδας MBF για συνεχή ογκομετρική τροφοδοσία κονιοποιημένων ή κοκκωδών υλικών αποτελείται από ένα σώμα τεχνικής πολυμερούς ενισχυμένο με χάλυβα SINT (προαιρετικά κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα), ένα οριζόντια τοποθετημένο εργαλείο περιστρεφόμενου αναδευτήρα, έναν κοχλία τροφοδοσίας κάτω από το εργαλείο αναδευτήρα, ένας σωλήνας τροφοδοσίας που περικλείει τον προεξέχοντα κοχλία τροφοδοσίας, μία μονάδα κίνησης η κάθε μία για τον αναδευτήρα και τον κοχλία τροφοδοσίας.

Διεξήχθησαν δοκιμές ροής προϊόντος και καταπόνησης υλικού για να καθοριστεί η βέλτιστη γεωμετρία του σώματος. Η γεωμετρία του εργαλείου του αναδευτήρα και του τροφοδότη δοκιμάστηκε επίσης πριν επιλέξει ένα βέλτιστο σύνθετο υλικό χάλυβα και SINT.

Κατόπιν αιτήματος, οι τροφοδότες μικρο-παρτίδων σειράς MBF διατίθενται σε εκδόσεις τροφίμων με πιστοποίηση FDA και EN.

Περισσότερα »


Περιστροφικές βαλβίδες για ακριβή τροφοδοσία χύδην στερεών

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για ακριβή σίτιση σκονών ή κόκκων σε πολλές βιομηχανίες.

RC

Οι περιστρεφόμενες βαλβίδες RVC αποτελούνται από ένα σωληνωτό χυτοσίδηρο ή περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα, έναν οριζόντια τοποθετημένο ρότορα με έναν ορισμένο αριθμό λοξών διατομών διατομής σχήματος V, μία μονάδα κίνησης και καλύμματα περιβλήματος και στα δύο άκρα.

Δύο διαμερίσματα σε μια στιγμή του συνεχώς περιστρεφόμενου ρότορα γεμίζουν με υλικό που εισέρχεται μέσω της εισόδου στο πάνω μέρος της περιστροφικής βαλβίδας. Μετά από λιγότερο από μισή στροφή το υλικό πέφτει μέσα από το κάτω άνοιγμα εξόδου που έχει την ίδια διατομή με την αντίθετη είσοδο.

Περισσότερα »


Βαλβίδες τύπου θυρίδας για αναχαίτιση και έλεγχο της ροής χύδην στερεών

Η ιδιαίτερη ασύμμετρη γεωμετρία της λεπίδας επιτρέπει ρύθμιση της ροής που επιτρέπει την ογκομετρική τροφοδοσία (εντός ορισμένων ορίων).

VDI

Η κεκλιμένη λεπίδα της βαλβίδας ολίσθησης VDI σχηματίζει ένα άνοιγμα σχήματος οφθαλμού με το ασύμμετρο κωνικό εσωτερικό σώμα. Όσο πιο φαρδύ το μάτι είναι ανοιχτό, όσο περισσότερο ρέει το υλικό, τόσο περισσότερο κλείνει, τόσο περισσότερο μειώνεται η ροή του υλικού.

Το εσωτερικό σώμα αποτελείται από ένα αυτοφερόμενο χυτοσίδηρο σύνθετου χάλυβα SINT. Η λεπίδα κατασκευάζεται από άνθρακα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Η βαλβίδα μπορεί να λειτουργήσει με το χέρι, με πνευματικό ή ηλεκτρικό μοτέρ. Ενδιάμεσες θέσεις λεπίδας αντί για πλήρες άνοιγμα επιτυγχάνονται μέσω αισθητήρων θέσης. Για να επιβάλει τη ροή υλικού σε χαμηλές ταχύτητες ροής, η βαλβίδα VDI με σκόνη μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ένα πρόσθετο πνευματικό σφυρί που μεταδίδει επαναλαμβανόμενα κρουστά στο εσωτερικό σώμα της βαλβίδας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Οι βαλβίδες κλίσης VDI με κλίση προσδίδουν στην απλή λειτουργία της ροής υλικού με την υποκλοπή βαρύτητας την ικανότητα ελέγχου της ροής υλικού. Η ιδιαίτερη ασύμμετρη γεωμετρία της λεπίδας επιτρέπει ρύθμιση ροής προσθέτοντας, εντός ορισμένων ορίων, ογκομετρικές ιδιότητες τροφοδοσίας στη μονάδα. Οι βαλβίδες VDI μπορούν να τοποθετηθούν στην έξοδο των χοάνων, των δεξαμενών, των σιλό, των μεταφορέων με βίδες ή στην είσοδο των φυσητήρων φόρτωσης. Λόγω των διαφορετικών επιλογών των λεπίδων που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβάνονται οι εφαρμογές τροφίμων.

Περισσότερα »


Βαλβίδες τροφοδοσίας προς αποφυγή βουλώματος

Ο ασφαλής και ομαλός διαχωρισμός των χύδην υλικών που τείνουν να συσκευάζονται και να σχηματίζουν σβώλους κατά την παραγωγή ή / και την αποθήκευση.

LBC

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας τροφοδοσίας LBC-Breaking Favors ευνοεί την ήπια σύνθλιψη ακόμη και με σκληρυμένο υλικό κάτω από μια στήλη μέσου ύψους υλικού.

Η συσκευή αποτελείται από ένα συμπαγές κυλινδρικό σώμα με φλάντζα εισόδου και εξόδου, ένα ολοκληρωμένο εργαλείο σύνθλιψης που οδηγείται από έναν πλευρικό ηλεκτροκινητήρα και ένα άκαμπτο πλέγμα. Προκειμένου να προσαρμοστούν στο απαιτούμενο μέγεθος σωματιδίων τόσο τα πτερύγια όσο και το πλέγμα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν ώστε να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του υλικού,

Η βαλβίδα τροφοδοσίας λασπώδους τροφοδοσίας τροφοδοτείται με συσσωματωμένα στερεά τα οποία, αφού θρυμματιστούν, εκκενώνονται μέσω της εξόδου προς περαιτέρω επεξεργασία. Το LBC είναι η ιδανική λύση για τη διάσπαση υλικών που μοιάζουν με χιονιού. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για υγροσκοπικά υλικά και εκείνα που συμπιέζονται υπό πίεση, όπως είναι η ζάχαρη, το άλας, τα πυριτικά άλατα, τα χημικά και τα προϊόντα διατροφής γενικά. Η βαλβίδα τροφοδοσίας λαδιού LBC μπορεί να τοποθετηθεί σε σωλήνες φόρτωσης ή / και εκφόρτωσης, για τύμπανα εκκένωσης ή πλήρωσης, δοχεία ή μεταφορείς με κοχλίες.

Περισσότερα »


Εξωτερικοί ηλεκτρικοί δονητές για διευκόλυνση της ροής χύδην στερεών

Η σειρά MVE είναι κατάλληλη για όλα τα είδη συσκευών δόνησης.

MVE

Οι motovibrators έρχονται με μονοφασικό, δέντρο ή DC κινητήρα με πιστοποίηση ATEX ExII3D και ETL, Class II, Division 2 για εφαρμογή παρουσία δυνητικά εύφλεκτων σκονών σε επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Οι εξωτερικοί ηλεκτρικοί κινητήρες MVE αποτελούνται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που στεγάζεται σε ένα ανθεκτικό κέλυφος από σκυρόδεμα σχεδιασμένο από FMEA, με εκκεντρικά βάρη τοποθετημένα και στα δύο άκρα άξονα.

Οι εξωτερικοί ηλεκτρικοί κινητήρες MVE μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικά μέσα ροής, σε χοάνες ή σιλό για τη βελτίωση της απόρριψης υλικού ή ως κινήσεις σε δονούμενες μηχανές για διάφορους σκοπούς, όπως μεταφορά, διαλογή, ταξινόμηση μεγέθους ή συμπίεση σε διάφορες βιομηχανίες.

Όταν ενεργοποιείται το MVE, παρέχεται μια ημιτονοειδής φυγοκεντρική δύναμη με περιστροφή των εκκεντρικών βαρών. Με ένα μόνο MVE τοποθετημένο σε ένα δονούμενο μηχάνημα παρέχεται μια περιστροφική δύναμη με αποτέλεσμα κυκλική κίνηση της μηχανής. Δύο MVE αντίθετα περιστρεφόμενοι που τοποθετούνται παράλληλα στο ίδιο μηχάνημα παρέχουν μια γραμμική δύναμη που οδηγεί σε γραμμική κίνηση του μηχανήματος. Η απαίτηση κυκλικής ή γραμμικής κίνησης εξαρτάται από την εφαρμογή.

Περισσότερα »

Όλα τα σχετικά προϊόντα