Φόρτωση και εκφόρτωση χύδην στερεών

"Στις περισσότερες βιομηχανικές καταστάσεις, κωνιάματα και χύδην στερεά πρέπει να αποθηκεύονται και να απορρίπτονται από κάδους και σιλό. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα συχνά απροσδόκητα προβλήματα, π.χ., εμπόδια ροής ή διαχωρισμό. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν με τον σωστό σχεδιασμό του εξοπλισμού σε σχέση με τις ιδιότητες ροής του χύδην υλικού που πρόκειται να αποθηκευτεί. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σχεδίαση της δεξαμενής, και όλου του συνδεδεμένου εξοπλισμού (π.χ. τροφοδότης) που έχει επίδραση της ροής μέσα στην δεξαμενή."

Schulze, Dietmar. (2016). Storage and Discharge of Bulk Solids. 10.1007/978-3-319-20949-4_13

Οι σταθμοί εκφόρτωσης FIBC επιταχύνουν και διευκολύνουν το άδειασμα "big bags"

Οι εκκενώσεις SBB-HFF FIBC είναι τα ιδανικά ακίνητα συστήματα για εκφόρτιση FIBC.

SBB-HFF

Ο σχεδιασμός του εγγυάται την ασφαλή και εύχρηστη φόρτωση, εκφόρτωση και λειτουργία ανοικτής τσάντας. Το καινοτόμο σύστημα πέτρας που βοηθά στη ροή προσφέρει απαράμιλλη απόδοση και εύκολη και οικονομικά αποδοτική λειτουργία ακόμα και με υλικά που είναι δύσκολο να απορριφθούν.

Η διασύνδεση φόρτωσης τσάντας είναι ο πυρήνας ενός συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εύκολη, υγιή και ασφαλή πρόσβαση ενώ συνδέεται η βαλβίδα χύμα τσάντα. Αυτή η διεπαφή επιτρέπει τη σφράγιση ερμητικής σκόνης και το φιλτράρισμα της ροής, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές προϊόντος και μόλυνση. Η χοάνη επιτρέπει την αποθήκευση υλικών.

Περισσότερα »


Τα εκσακκιστικά βοηθούν την αποκονίωση κατά το άδειασμα σάκκων

Συμπαγής, φιλική προς το χρήστη, φιλική προς τη συντήρηση σκόνη απορριμμάτων.

RSM

Παράγεται σε μεγάλες σειρές, το εγχειρίδιο ανοίγματος τσαντών RSM παρουσιάζει ένα βιομηχανικό σχέδιο ως αποτέλεσμα της σε βάθος εκτίμησης των απαιτήσεων των χρηστών σε έναν αριθμό βιομηχανιών.

Το ανοιχτήρι χειρός της RSM αποτελείται από μια μάσκα με μια ανάπαυση τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος της. Η μάσκα τοποθετείται στην κορυφή μιας χοάνης που στηρίζεται από τέσσερα πόδια. Μια κατασκευασμένη κουκούλα με πόρτα προστασίας τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος καλύπτει τη χοάνη και τη γρίλια. Τα ανοίγματα σάκων RSM κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας και διαθέτουν ενσωματωμένο ή μη ενσωματωμένο φίλτρο αποστράγγισης. Στην έκδοση με ενσωματωμένο φίλτρο σκόνης, τα στοιχεία φίλτρου καθαρίζονται πνευματικά με αντίστροφη ροή αέρα.

Ο χειριστής βάζει την τσάντα στα υπόλοιπα και την σπρώχνει στη γρίλια. Στη συνέχεια σχίζει την τσάντα ανοιχτή με μια κατακόρυφη τομή και τα κουνάει άδεια. Ενώ η περιεκτικότητα σε σάκκο μπορεί να εκφορτιστεί μέσω μιας χοάνης ή μέσω μιας ειδικής περιστροφικής συσκευής εκφόρτωσης σε οποιονδήποτε τύπο τροφοδότη, ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας που λειτουργεί, ο καθαρισμένος συλλέκτης σκόνης με φίλτρο αέρα φιλτράρει τη σκόνη που δημιουργείται κατά την εκκένωση. Η κενή τσάντα πέφτει μέσα στον αγωγό στην πλευρά που οδηγεί στον προαιρετικό συμπαγή απορριμματοφόρου COM (βλ. COM).

Τα χειροκίνητα ανοίγματα σάκων RSM έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τα υπολείμματα υλικού Ικανοποιούν μεγάλο αριθμό εφαρμογών λόγω του σχεδιασμού των αρθρωτών εξαρτημάτων τους.

Περισσότερα »


Οι ενεργοποιητές δεξαμενών υποβοηθούν την ροή χύδην στερεών από σιλό

Η ΒΑ υπερέχει με τον απλό κώνο και το διπλό φλάντζα, χωρίς ραφή.

BA

Ο Ενεργοποιητής Bin Bin είναι μια συσκευή κωνικού κωνικού σχήματος που, λόγω των κραδασμών, διευκολύνει τη ροή υλικού από χοάνες ή σιλό. Αποτελείται από έναν άνευ ραφής άνθρακα ή από ανοξείδωτο χάλυβα κώνο που κατασκευάζεται σε ένα τόρνο λαμαρίνας, από ένα συγκολλημένο πολυμερές σφραγιστικό SINT με ενσωματωμένη επάνω και κάτω φλάντζα, αναρτήσεις για σύνδεση με τον κώνο σιλό, καθώς και έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες.

Για να χωρέσει ο ενεργοποιητής BA Bin, ο κώνος σιλό πρέπει να είναι μικρότερος από το συνηθισμένο, αφήνοντας ένα ευρύ τμήμα εξόδου. Μια φλάντζα που παρέχεται πριν ή μαζί με τον Ενεργοποιητή Bin συγκολλάται στον κώνο εξόδου σιλό στην περιοχή. Ειδικές αναρτήσεις και μια ομοιογενής στεγανοποιητική μεμβράνη πολυμερούς SINT σχηματίζουν μια ευέλικτη σύνδεση μεταξύ του σιλό και του ενεργοποιητή Bin. Ένας ή δύο ηλεκτρικοί ελεγκτές OLI τοποθετημένοι στη μονάδα δημιουργούν δονήσεις του ενεργοποιητή δοχείου κάθε φορά που η συσκευή τροφοδοσίας κάτω από το σιλό αρχίζει να τροφοδοτεί υλικό. Κατά τη λειτουργία, ο Ενεργοποιητής Bin περιγράφει μια περιστροφική κίνηση η οποία μεταδίδεται στο υλικό μέσα στο σιλό. Το αποτέλεσμα είναι η ομαλή ροή υλικού μέσω της εξόδου Activator Bin στον συνδεδεμένο τροφοδότη.

Οι ενεργοποιητές BA Bin χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές για να διευκολύνουν την απόρριψη κονιοποιημένων ή κοκκωδών υλικών από σιλό ή χοάνη. Η χρήση αυτού του εξοπλισμού εξασφαλίζει τη βέλτιστη τροφοδοσία του υλικού σύμφωνα με μια κατάσταση "μαζικής ροής", αποφεύγοντας έτσι τη γεφύρωση ή τα φαινομενικά φαινόμενα των αρουραίων.

Περισσότερα »


Οι δονούμενοι αεριστές (vibro-aerators) διευκολύνουν το άδειασμα κάδων ή δεξαμενών (χόπερ)

Ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην τεχνολογία αερισμού, με εξαιρετική ευελιξία σε διάφορα πούδρα.

VB range

Η μοναδική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Tramontana® UNIDIRECTIONAL AIR FLOW περιλαμβάνεται στη σειρά 2014 VB. Η VBS Quick Flow ("S" για εφαρμογή στην SILOS) έχει αναθεωρηθεί πλήρως για να ικανοποιήσει τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.

Μαζί με μια ποικιλία υλικών από μεμβράνες, ο νέος σχεδιασμός έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των Vibro-Aerators της OLI. Ένα σημαντικό βήμα προόδου στην τεχνολογία αερισμού, η σειρά VB ικανοποιεί σχεδόν όλες τις απαιτήσεις του χρήστη όσον αφορά την ευελιξία κατά τη χρήση για διάφορα κονιώδη υλικά, την προστασία του περιβάλλοντος και της θερμοκρασίας. Η μείωση της πίεσης λειτουργίας και η μειωμένη κατανάλωση αέρα είναι τα κύρια οφέλη.

Ένα εξωτερικό κιτ τοποθέτησης καθιστά την σειρά VB εναλλάξιμη με τα μαξιλάρια αερισμού που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κινητές μονάδες δοσομέτρησης.

Η σειρά Mini-VB, για εσωτερική και εξωτερική συναρμολόγηση, ολοκληρώνει αυτή τη σειρά προϊόντων.

Το VBT Quick Flow ("Τ" για την εφαρμογή ρυμουλκούμενου) ολοκληρώνει την γκάμα ως καινοτόμο λύση για τα ρυμουλκούμενα δεξαμενόπλοια.

Η όλη γραμμή VBT είναι συμβατή με τα τρόφιμα και με UL94. Αυτοί οι αεριστήρες είναι κατασκευασμένοι από υψηλής τεχνολογίας πολυμερές κατάλληλο για περιβαλλοντικές συνθήκες που κυμαίνονται από εξαιρετικά ζεστό έως εξαιρετικά κρύο.

Τα εργαστήρια και η επιτόπια δοκιμή έχουν αποδείξει την υψηλή αποδοτικότητα όσον αφορά τη μείωση του χρόνου εκφόρτωσης των δεξαμενόπλοιων περίπου 20%, ανάλογα με τον τύπο της σκόνης.

Το VBT Quick Flow είναι εντελώς εναλλάξιμο με άλλες συσκευές αερισμού που υπάρχουν επί του παρόντος στην αγορά.

Περισσότερα »


Οι δονητές συνεχόμενης κρούσης αντιμετωπίζουν προβλήματα γεφύρωσης ή χτισίματος μέσα σε σιλό

Συνήθως οι δονητές της σειράς Ρ χρησιμοποιούν υγρές ή ηλεκτροστατικές σκόνες όπως πηλό, λάσπη ή κοπριά.

P

Οι δονητές συνεχούς πρόσκρουσης της σειράς P παράγουν ένα κύμα κρούσης που παράγεται από τη συνεχή πρόσκρουση του εσωτερικού τους εμβόλου πάνω στο μεταλλικό στήριγμα βάσης συγκολλημένο στον τοίχο.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά με χύμα υλικά που τείνουν να κολλάνε στον τοίχο.

Οι δονητές συνεχούς πρόσκρουσης της σειράς P συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων όπως ο σχηματισμός καλυμμάτων, η γεφύρωση ή η αφαίρεση των αρουραίων, λειτουργώντας συνεχώς με διακοπτόμενα χτυπήματα στην πίεση ή σε πίεση που κυμαίνεται από 2 έως 6 bar (29 ~ 87 psi).

Κατά τη λειτουργία πολλαπλών δονητών με κρούση, πρέπει να ενεργοποιούνται πρώτα όσοι βρίσκονται στο κάτω μέρος, κινούνται προοδευτικά προς τα πάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τα επάνω.

Η ανθεκτικότητα του σχεδιασμού της σειράς P καθιστά τους δονητές τους κατάλληλους τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες έως 200 ° C (390 ° F).

Τα εξωτερικά μέρη του σώματος κατασκευάζονται από αλουμίνιο από γκρι χυτοσίδηρο επικαλυμμένο με σκόνη (RAL 2009).

Οι δονητές της σειράς P συναρμολογούνται σε μια βάση στήριξης (δεν παρέχεται), η οποία πρέπει να συγκολληθεί στον τοίχο ή στον τοίχο. Συνιστάται να στερεώσετε μια αλυσίδα ασφαλείας στον δονητή για να αποφύγετε τυχαία πτώση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή της συντήρησης.

Για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της αγοράς υπάρχουν διαθέσιμα τρία μεγέθη.

Περισσότερα »


Τα συστήματα φόρτωσης FIBC διευκολύνουν την πλήρωση "big bags"

Συμπαγής, εύκολη στην τοποθέτηση και εντελώς απαλλαγμένη από σκόνη πλήρωση ακόμα και με συμπυκνωμένες σκόνες.

RBB

Οι σταθμοί πλήρωσης FIBC τύπου RBB αποτελούνται από ένα χαλύβδινο πλαίσιο και μια μονάδα πλήρωσης τσάντας που περιλαμβάνει μια φουσκωτή σφράγιση που εμποδίζει τη διαρροή σκόνης κατά τη διάρκεια της πλήρωσης.

Οι σταθμοί πλήρωσης FIBC τύπου RBB επιτρέπουν την αποτελεσματική πλήρωση των χύδην σάκων. Το άδειο FIBC συνδέεται με τα τέσσερα φορεία στις άνω γωνίες του πλαισίου. Στη συνέχεια, η είσοδος της τσάντας τραβιέται πάνω από το στόμιο φόρτωσης του σταθμού. Η πλήρωση αρχίζει μόλις φουσκώσει η σφράγιση γύρω από την είσοδο της σακούλας. Αφού γεμίσει το FIBC, ανυψώνεται με περονοφόρο όχημα, αφαιρείται από το χαλύβδινο πλαίσιο και μεταφέρεται στον περαιτέρω προορισμό του.

Περισσότερα »

Όλα τα σχετικά προϊόντα